1 Phase - Omvormer / Inverter SOLAX Power X1 - SolaX Power

Een inverter of omvormer, is een onmisbare schakel in het systeem van zonnepanelen, bekabeling en de meterkast. Zodra de panelen zonlicht opvangen en er genoeg opstartspanning naar de omvormer loopt, zal deze in werking treden. De functie die de omvormer vervult is het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom. Hierbij is het belangrijk dat de omvormer rekening houdt met verschillende zaken zoals bijvoorbeeld het synchroon houden van de wisselstroom met de stroom van het net. Ook is het belangrijk dat de omvormer regelt dat zonnepanelen op de meest efficiënte spanning werken. Dit wordt ook wel de Maximal Power Point Tracking (MPPT) genoemd.

  

Het uiteindelijke doel van een omvormer is het genereren van zoveel mogelijk energie uit de zonnepanelen en deze om te zetten in wisselstroom voor het elektriciteitsnetwerk, met andere woorden het doel van de inverter is het halen van maximale efficiëntie.

 

De omvormer heeft ook een veiligheidsfunctie. De omvormer houdt het net constant in de gaten. Wanneer het net buiten de toleranties komt op het gebied van spanning of frequentie, dan wordt de omvormer direct uitgeschakeld.

 

Wij hebben gekozen voor de SolaX Power X1. Deze omvormer heeft een WIFI aansluiting en u kunt makkelijk aflezen hoeveel zonne-energie hij binnenhaalt op een dag.Technische specificatie SolaX X1


3 Phase - Omvormer / Inverter Solis 4G-Series - Low Voltage

5-20kW driefasige string omvormers zijn een betrouwbare en professionale oplossing voor residentiële, kleine industriële en commerciële PV-installaties. Klein formaat, hoge efficiëntie, mooie reeks aan vermogens beschikbaar. Gebruik twee MPPT-trackers, voor meer flexibiliteit en efficiëntie.

 

Kenmerken:

  • Max. efficiëntie 98,7%
  • Meervoudige beschermingsniveaus
  • Breed spanningsbereik en lage opstartspanning
  • 2 MPPT-ontwerp met nauwkeurig MPPT-algoritme
  • Geïntegreerde Uitgangsvermogen manager (EPM)
  • THDi<1,5%, lage harmonische vervorming tegen stroomnet

Green Recovery Bonaire                     787 00 77