Met een investering in zonnepanelen kiest u voor een milieuvriendelijke en duurzame vorm van energielevering op Bonaire.

Ook bespaart u flink op de energierekening en verdient u de investering gemakkelijk terug.


Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die het licht van de zon omzetten in energie... zonne-energie. Deze energie wordt door een regelaar verplaatst naar een batterij systeem (voor de opslag van energie) of naar een inverter. Deze inverter heeft de functie om gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom en is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. In de praktijk worden batterijsystemen particulier niet veel gebruikt omdat deze zeer kostbaar zijn. Echter bent u niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, heeft u wel batterijen nodig, die wij ook kunnen leveren.

Zonnecellen

Een zonnecel is een halfgeleidend materiaal dat energie van de zon omzet in elektrische energie. Een zonnecel wordt ook vaak een fotovoltaïsche cel genoemd. Een zonnecel gebruikt geen chemische reacties voor de productie van elektrische energie en heeft geen bewegende onderdelen.

Karakteristieken van zonnecellen

Het bruikbare voltage van zonnecellen hangt af van het halfgeleidend materiaal. In siliconen ligt dit rond de 0.5 volt. Aansluit spanningen zijn maar heel beperkt onderhevig aan radiatie, terwijl de spanningsintensiteit toeneemt bij hogere helderheid. Een 100 cm2 siliconen cel, bijvoorbeeld, bereikt een maximum spanningsintensiteit van 2 A geradieerd op 1000 W/m2. De output (het elektriciteit x voltage) van een zonnecel is afhankelijk van de temperatuur. Een hogere temperatuur leidt tot een lagere output, dus een lagere efficiëntie. Deze efficiëntie is een indicatie hoeveel geradieerd licht word omgezet in bruikbare elektrische energie. 

Zonnepanelen Green Recovery Bonaire

Voor het Caribisch Gebied, met name Bonaire, hebben wij gekozen voor de Trina Poly Paneel. Voor een "normaal" huishouden, inclusief zwembad, aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, zijn ongeveer 10-12 panelen nodig met 1 omvormer.Green Recovery Bonaire                      787 00 77